VERANDER MANAGEMENT

IN SOMIGE SITUATIES IS EEN COMPLETE RESET NODIG  

Sommige divisies lopen al jaren vast of door negatieve resultaten of door interne conflicten (niet geslaagde fusies) en negatieve samenwerkingsverbanden. Het resultaat is dat medewerkers hun oorspronkelijke kwaliteiten verstoppen en zij voortdurend een collectief veld van onmogelijkheden en onvrede bekrachtigen als hun werk realiteit.

In sommige van deze situaties is een complete reset nodig. Waardoor iedereen weer wordt meegenomen naar de kern van de organisatie om vanuit een nieuwe impuls een nieuw werkveld te ontwerpen. Met een nieuwe inspiratie. Waardoor er weer ontspanning, openheid en nieuwsgierigheid ontstaan als kern kwaliteiten voor een nieuwe start.

In zo een ontwikkelingsproces altijd een natuurlijk afscheiding van mensen die niet mee kunnen of niet willen veranderen. En dat is oké. Dat wordt vanzelf duidelijk in de nieuwe dynamiek. Deze mensen kunnen dan respectvol afvloeien of worden overgeplaatst naar een plek waar zij hun kracht kunnen ervaren.

Als de potentie weer vrijbaan heeft ontstaan er als vanzelf positieve resultaten. Mijn verandermanagement ervaringen in de zorg, publieke en commerciële sector gaven altijd enorm veel energie bij alle betrokkenen maar ook een krachtige impuls in de gehele organisatie. 

LET'S CONNECT

Wil je sparren? Wil je meer horen over mijn werkwijze?
Start een gesprek met mij via de chat of maak een telefonische afspraak en kies jouw gewenste dag en tijd.